GELENEKSEL EL SANATLARI SERGİSİ ZİYARETE AÇILDI

Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin düzenlediği Geleneksel El Sanatları Sergisi, gerçekleştirilen törenle kapılarını açtı. Binden fazla eserin yer aldığı sergide; Gaziosmanpaşalı kadınlar tarafından tamamen geri dönüşüm malzemelerinden üretilen çanta ile bu yıl ilk kez eğitimleri verilen diorama sanatına ait eserler ön plana çıktı.

Gaziosmanpaşa Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen serginin açılışına Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe, Eşi Gözde Bahçetepe, kursiyer kadınlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.  Çeyiz ürünleri, yöresel el nakışları, dekoratif ev aksesuarları ve tablolar gibi 18 farklı sanat dalına ait binden fazla el emeği eserin yer aldığı sergiye ilgi yoğundu. Geri dönüşüm malzemelerinden yapılan ve patenti Gaziosmanpaşa Belediyesi’ne ait olan çevre dostu çantalar, serginin en dikkat çeken ürünü oldu. Bu yıl ilk kez sergilenen diorama, wayuu çanta, Tokat baskı ve seramik ürünler de yoğun ilgi gören eserler arasında yer aldı.

“KENDİ İMKANLARIYLA ÇALIŞAN, ÜRETEN, EMEK VEREN KADINLARA BELEDİYEMİZİN BÜTÜN KAPILARI AÇIK”

Programda konuşan Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe, “Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar bu farkındalığı çok diri tutmaya çalıştık. Çünkü kadınlarımızı sadece bu alanlarda değil sosyal hayatın bütün alanlarında güçlü tutmak için birçok projeyi hayata geçirmeye çalışıyoruz. Gerek büyükşehir belediye başkanımız, gerek Gaziosmanpaşa Belediyesi olarak kadınlarımızı sosyal hayatın her alanında güçlü, dinamik, onları daha görünür kılan, emeklerinin karşılıklarını alabilecekleri fırsatlarla buluşturmak istiyoruz. Bugün büyük bir emekle ortaya çıkan el emeği, göz nuru eserleri kadınlarımızın eserlerini sizlerle buluşturmaktan ayrıca mutluluk duyuyoruz.  Kendi imkanlarıyla çalışan, üreten, emek veren kadınlara belediyemizin bütün kapıları açık.” dedi.

Açılışın ardından Başkan Bahçetepe, davetlilerle birlikte sergiyi gezerek ürünler hakkında bilgi aldı. Ahşap boyama, porselen boyama, bez bebek, seramik, iğne oyası, mandala, ebru sanatı gibi birçok eseri inceleme fırsatı sunan sergi, 10 Ekim’e kadar ziyarete açık kalacak.