GAZİOSMANPAŞA BELEDİYESİNDEN ÖĞRENCİLERE LGS TERCİH DESTEĞİ

Gaziosmanpaşa Belediyesi Bilgi Evleri, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) tercih döneminde öğrencilere uzman rehber öğretmenlerle danışmanlık hizmeti sunuyor.

Ülke genelinde 1 milyondan fazla öğrenciyi ilgilendiren Liselere Geçiş Sistemi’nde (LGS) tercih heyecanı devam ediyor. Gaziosmanpaşa Belediyesi, sınav sürecinde olduğu gibi tercih döneminde de öğrencileri yalnız bırakmıyor. İlçedeki 10 bilgi evinde rehber öğretmenler, öğrencilerin kafalarında oluşan soru işaretlerini gidermek ve onların en doğru şekilde karar vermelerini sağlamak için yüz yüze görüşmeler gerçekleştiriyor. Öğrencilerin sınavda aldıkları puan, ilgi alanları ve hedefleri değerlendirilerek, doğru tercih için destek sağlanıyor.

Kızıyla birlikte tercih danışmaya gelen Emel Sevimli, “Kızım için 7’nci ve 8’inci sınıfta dershane yerine bilgi evini tercih ettik. Öğretmenlerimiz bize her konuda yardımcı oldular, desteklerini esirgemediler. Bugün de sonuçlarımız için tercih yapmak üzere destek aldık. Bu süreçte Belediye Başkanımız Hakan Bahçetepe’ye ve belediye ekibine teşekkür ediyoruz” dedi.

Öğrencilerden Nisan Can ise, “Bu yıl gerçekten çok yoğun bir tempoda çalıştık. Bilgi evleri hem LGS’ye hazırlanmada hem de tercih döneminde hep yanımda oldu. Gerçekten çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

TERCİHLER İÇİN SON TARİH 17 TEMMUZ CUMA

Lise tercih dönemi, 17 Temmuz Çarşamba saat 17.00’de tamamlanacak. Bilgi evlerindeki rehber öğretmenler, 12 Temmuz’a kadar 09.00-17.00 saatleri arasında öğrencilere danışmanlık hizmeti vermeye devam edecek. LGS yerleştirme sonuçları ise 22 Temmuz'da açıklanacak.