ÇEVRE HAFTASI, GAZİOSMANPAŞA’DA RENKLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

Gaziosmanpaşa Belediyesi, “Türkiye Çevre Haftası” kapsamında düzenlediği etkinliklerle çevre farkındalığı oluşturdu. Programda konuşan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe, "Sürdürülebilir bir gelecek için, yeşil bir alan için, yeşil bir kent, yeşil bir Gaziosmanpaşa için hep beraber iş birliği yapmak zorundayız" dedi.

Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen "Çevre Şöleni", Bağlarbaşı Caddesi’nden belediye bahçesine düzenlenen yürüyüş ile başladı. Yürüyüşe, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe ve eşi Gözde Bahçetepe’nin yanı sıra öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Gaziosmanpaşalı öğrenciler, yürüyüş boyunca taşıdıkları pankart ve dövizlerle sürdürülebilir bir gelecek için temiz çevrenin önemine dikkat çekti.

Belediye bahçesi ise birbirinden renkli etkinliklere sahne oldu. Öğrencilerin gerçekleştirdiği folklor gösterisi, "Atıktan Sanata" geri dönüşüm defilesi ve çevre temalı şiir izleyicilerden büyük alkış aldı. Programın sonunda Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe, ilçe genelindeki geri dönüşebilir atık toplama yarışmalarında dereceye girenlere ödüllerini takdim etti.

"SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR GELECEK İÇİN, YEŞİL BİR GAZİOSMANPAŞA İÇİN HEP BERABER İŞ BİRLİĞİ YAPMAK ZORUNDAYIZ"

Programda konuşan Başkan Bahçetepe, "Su tasarrufu kampanyaları ve su hakkında bilgilendirme etkinlikleri düzenleyerek, bu konuda farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. İlçemizde sıfır atık bilincini yaygınlaştırmak için okullarımızda, kamu kurumlarımızda ve halkımıza yönelik eğitimler düzenliyoruz. Atık toplama ve geri dönüşüm merkezlerimizi artırarak bu konuda halkımızla iş birliği potansiyelini artırmaya çalışıyoruz. Sürdürülebilir bir gelecek için, yeşil bir alan için, yeşil bir kent, yeşil bir Gaziosmanpaşa için hep beraber iş birliği yapmak zorundayız" dedi.