BAŞKAN BAHÇETEPE, ÇÖLYAK HASTALARIYLA BOĞAZ TURUNDA BULUŞTU

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe, düzenlenen boğaz turunda çölyak hastalarıyla bir araya geldi. Başkan Bahçetepe, belediye bünyesinde çölyak hastalarına destek olmak ve farkındalık oluşturmak adına gerekli tüm adımları atacaklarını ifade etti.

Gaziosmanpaşa Belediyesi, glüten hassasiyeti sebebiyle yaşam boyu özel bir beslenme programı uygulaması gereken çölyak hastalarını boğaz turunda ağırladı. Toplumsal farkındalık oluşturmak için düzenlenen programa, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe, İstanbul Tıp Fakültesi Acil Dahiliye Bölüm Başkanı Prof. Dr. Osman Erk, İstanbul Avrupa Yakası Çölyak Derneği Başkanı Cemalettin Kaymakçı, çölyak hastalığı bulunan vatandaşlar ve aileleri katıldı. Programda davetlilere özel olarak hazırlanan glütensiz yiyecekler ikram edildi.

Başkan Bahçetepe, konuşmasında çölyak hastalığı konusunda farkındalık oluşturmak istediklerini belirterek, “Sizlerin ve çocuklarınızın yaşamış olduğu sorunlara belediyemizin bünyesinde çözümler bulmaya çalışıyoruz. Bunu sizlerle konuşarak, dernek yönetim kurulumuzla istişare ederek yapıyoruz. Sokakta ve yaptığım ev ziyaretlerinde bu hastalıkla ilgili bir mağduriyet ve unutulmuşluk hissini gördüm ve değinmek istedim. Bundan sonra birçok programda yine bir araya geleceğiz” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Erk ise çölyak hastalığı hakkında bilgilendirmelerde bulunarak, sağlıklı ve dengeli beslenmenin önemine dikkat çekti. Boğazın eşsiz manzarası eşliğinde keyifli bir gün geçiren davetliler, sağlıklarıyla ilgili önemli tavsiyeler edindi. Program hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle son buldu.