15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ VE GAZİLER GAZİOSMANPAŞA'DA ANILDI

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla düzenlenen programda şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi. Program kapsamında 15 Temmuz Şehitler Anıtı'na karanfiller bırakıldı, hep birlikte dualar edildi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Gaziosmanpaşa’da anma töreni gerçekleştirildi. Farika Kitaplı Kahve'de düzenlenen kahvaltı ile başlayan programa; Gaziosmanpaşa Kaymakamı İskender Yönden, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe, Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcısı Haydar Memiş, şehit yakınları ve gaziler katıldı. Yapılan kahvaltının ardından hep birlikte 15 Temmuz Şehitler Anıtı'na geçildi. Burada İstiklal Marşı'nın okunması, Kuran-ı Kerim tilaveti ve dualar ile devam eden anma programı, şehitlerin anıtlarına karanfil bırakılmasıyla son buldu.

"ALLAH, BİZE BİR DAHA BÖYLE ACI GÜNLER YAŞATMASIN"

Programda konuşan Başkan Bahçetepe, "15 Temmuz sürecinde gazilerimizin ve şehitlerimizin ortaya koymuş olduğu fedakarlık, aynı zamanda milletimizin birliğinin ve beraberliğinin nişanesi olarak da tarihe geçti. Bundan sonra böyle olayların meydana gelmemesi için hem devletimiz hem devletimizin yöneticileri hem de bizler ve sizler hep beraber omuz omuza, kol kola mücadele etmeliyiz. Bu mücadele ruhunu emeği, azmi, fedakarlığı ortaya koymuş gazilerimizin ve şehitlerimizin anılarını her daim yaşatmak zorundayız. Allah, bize bir daha böyle acı günler yaşatmasın. 15 Temmuz şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, gazilerimize minnetlerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı.