Yıldıztabya Kentsel Dönüşüm Anahtar Teslim BannerKentsel Planlar BannerFarika 2 BannerKentsel Dönüşüm İle Geleceği İnşa Ediyoruz

Gaziosmanpaşa Belediyesi, ENTECH Çevre Teknolojileri, Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık Fuarı'nda ziyaretçilerini ağırladı. Ödüllü projelerin sergilendiği fuarda, Belediyemizin “Geri Dönüşüm Malzemelerinden Çanta Üretimi”  ile “Çevre Elçileri” projeleri büyük ilgi gördü.
Gaziosmanpaşa Belediyesi, İstanbul'da düzenlenen ENTECH Çevre Teknolojileri, Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık Fuarı'nda stant açtı. Sektördeki güncel gelişmeler ile çevreye duyarlı ürün ve projelerin sergilendiği fuarda Gaziosmanpaşa Belediyesi, Sıfır Atık ve Belediyeler Fikir ve Projesi Yarışması kapsamında ödüle layık görülen “Geri Dönüşüm Malzemelerinden Çanta Üretimi” ve Altın Karınca ödüllerinde 1.’lik elde eden “Çevre Elçileri Projesi”nin tanıtımını gerçekleştirdi.

GERİ DÖNÜŞÜM MALZEMELERİNDEN ÇANTA ÜRETİMİ
Kadın Koordinasyon Merkezi’nde düzenlenen kurslarda eğitim gören kadınlar, kağıt ve çeşitli ambalaj atıklarını geri dönüşüm ile tasarım çantalara dönüştürüyor. Her biri tek olarak üretilen el yapımı çantaların patenti de alan Gaziosmanpaşa Belediyesi, bir yandan doğaya katkı sağlarken diğer yandan kadınlara gelir elde etme imkanı sunuyor. Kadınlar, ürettikleri çantaları belediyenin el sanatları satış ofisinde satarak, aile bütçelerine katkı sağlıyor.

ÇEVRE ELÇİLERİ PROJESİ
Gaziosmanpaşa Belediyesi, Çevre Elçileri Projesi kapsamında öğrencilere çevre ve geri dönüşüm eğitimleri vererek, küçük yaştan itibaren çevreye ve doğaya saygılı nesiller olarak yetişmelerini hedefliyor. Proje kapsamında ilkokul ve ortaokul öğrencilerine çevre temizliği, doğanın korunması, atıkların sınıflandırılması, geri dönüşümün önemi, elektrik ve su tasarrufu gibi birçok konuda eğitimler veriliyor. Eğitimlerin ardından, öğrencilerin katılımıyla çevre temalı etkinlikler ve ödüllü geri dönüşebilir atık toplama yarışmaları düzenlenerek çocukların hem sürece katılması hem de sıfır atık kültürünü benimsemeleri sağlanıyor. 6 yıldır devam eden projeyle ilçeye 8.000 gönüllü çevre elçisi öğrenci kazandırıldı.