Yıldıztabya Kentsel Dönüşüm Anahtar Teslim BannerKentsel Planlar BannerGençlik Merkezi BannerDene Yap BannerFarika 2 Banner

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, 15 Temmuz’u anmak için gazilerle ve gazi aileleriyle birlikte 15 Temmuz’u anlatan “15/07 Şafak Vakti” filmini izledi. 15 Temmuz gazisi Mevlüt Demirci, filmi izlerken duygusal anlar yaşadı.

Gaziosmanpaşa Belediyesi, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerini sürdürüyor. Bu kapsamda Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, 15 Temmuz’u anmak ve yeniden hatırlamak için gazilerle ve gazi aileleriyle birlikte 15 Temmuz’u anlatan “15/07 Şafak Vakti” filmini izledi. Film hem gazi ve gazi yakınlarının hem de Belediye Başkanı Usta’nın beğenisini topladı. Film gösterimine katılan ve 15 Temmuz’da köprüde yaralanarak gazi olan Mevlüt Demirci, filmi izlerken duygusal anlar yaşadı ve gözyaşlarına hakim olamadı. Ayrıca film arasında 15 Temmuz gecesi Gaziosmanpaşa'da yaşayıp şehit ve gazi olanların isimleri anons edilerek yoklama alındı, bayraklar sallandı ve “Şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganı atıldı.

"YAŞLISI, GENCİ, KADINI, ERKEĞİ YÜREĞİNİ ORTAYA KOYARAK DİRENDİ"

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, “Sinema filminin yaşadığımız olayları toplu bir şekilde genel hatlarıyla konunun bütünüyle ortaya koymuş olması, olayın ne kadar büyük olduğunu, ne kadar disiplinli bir şekilde planlandığını ve maksatlarının ne olduğunu açık bir şekilde ortaya koyuyor. Türk milletinin her bir ferdinin orada inanılmaz bir mücadele vermesi onların aslında şaşkına dönmesine, kendi içlerinde bile bir belirsizliğe neden oldu. Hiçbirimiz kendi askerimizin kurşununa maruz kalacağımızı hayal dahi etmemiştik. Ama ne yazık ki yukarıdan uçaklar, karşıdan tanklar, bir taraftan askerler tüm halkımız ablukaya almıştı. Gerçekleri görünce insanlarımızın her biri yaşlısı, genci, kadını, erkeği yüreğini ortaya koyarak direndi bu filmde onu açık bir şekilde görebiliyoruz” dedi.

"DARBE YAPMAK İSTEYENLER, HALKIN BİR DAHA DARBE YAPTIRMAYACAĞINI ARTIK İDRAK ETMİŞTİR"

15 Temmuz gazisi Demirci, “Yaşadıklarımız çok korkunç şeylerdi bunları tarif etmek kolay değil. Bu film yüzde 80’ini tarif ediyor. 34 tane insanımız orada şehit oldu 399 tane de gazimiz var 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde. Orada tank, helikopter, uçak vardı savaşın getirdiği bütün silahlar oradaydı. Halk vatanına ve devletine sahip çıktığı için çok şehit ve gazi verdi. Biz nasipliydik kurşun yedik siz de bizim yerimizde olsanız aynı şekilde davranırdınız. Ben Cumhurbaşkanıma 1 santim ile şehitliği kaçırdım dedim. Benim söylememe üzüldü bir anlamda da sevindi. Emine hanım dedi ki Allah sizi çocuklarınıza bağışladı. Askerin içerisinde darbe yapmak isteyenler halkın ne kadar bilinçli olduğunu bir daha darbe yaptırmayacağını artık idrak etmiştir” şeklinde konuştu.
15 Temmuz Direnişi, Gazilerle Birlikte İzlenen Sinema Filmiyle Yeniden Hatırlandı15 Temmuz Direnişi, Gazilerle Birlikte İzlenen Sinema Filmiyle Yeniden Hatırlandı15 Temmuz Direnişi, Gazilerle Birlikte İzlenen Sinema Filmiyle Yeniden Hatırlandı15 Temmuz Direnişi, Gazilerle Birlikte İzlenen Sinema Filmiyle Yeniden Hatırlandı15 Temmuz Direnişi, Gazilerle Birlikte İzlenen Sinema Filmiyle Yeniden Hatırlandı15 Temmuz Direnişi, Gazilerle Birlikte İzlenen Sinema Filmiyle Yeniden Hatırlandı