Yıldıztabya Kentsel Dönüşüm Anahtar Teslim BannerKentsel Planlar BannerGençlik Merkezi BannerDene Yap BannerFarika 2 Banner

Şehit Yakınları ve Gaziler 15 Temmuz Kahramanlarını Andı

Gaziosmanpaşa’da şehit yakınları ve gaziler, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla düzenlenen programda bir araya geldi. 15 Temmuz Şehitler Anıtı'nda gerçekleştirilen törende şehitler için dular edildi, anıtlara karanfiller bırakıldı.

Gaziosmanpaşa Belediyesi, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla düzenlediği programda şehit yakınları ve gazileri ağırladı. Programa katılan Gaziosmanpaşa Kaymakamı Numan Hatipoğlu ve Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta da şehit ve gazi ailelerini yalnız bırakmadı. Kahvaltının ardından Recep Tayyip Erdoğan Gençlik Parkı'ndaki 15 Temmuz Şehitler Anıtı'nda tören gerçekleştirildi. Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından 15 Temmuz Şehitler Anıtı'na karanfil bırakıldı. Ayrıca ilçe genelindeki camilerde şehitler için dualar edildi.

“BÜTÜN ŞEHİTLERİMİZE RAHMET DİLİYORUM”

Programda konuşan Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, “Bugün 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'müzün anıldığı bir gün. Dolayısıyla biz de önce kendi ilçemizde şehit ailelerimizi, gazilerimizi ve yakınlarını kahvaltıda ağırladık. Onların yaşadığı o acı günün hatıralarını paylaştık. Sonrasında 15 Temmuz şehitleri anısına yapmış olduğumuz 251 şehitlik anıtını ziyaret ettik. 15 Temmuz şehitlerimiz başta olmak üzere bütün şehitlerimize rahmet diliyorum. 15 Temmuz'da hain darbe girişimine nasıl millet dur dediyse bizde bunun bir ifadesini yansıttık. İnşallah milletimizin o günleri bir daha yaşamaması için buradan da dualarımızı ettik” şeklinde konuştu.

"15 TEMMUZ, ÜLKEMİZ TARİHİNDE KARA LEKELERDEN BİRİSİDİR"

Şehit ve gazi yakınlarını yalnız bırakmayan Gaziosmanpaşa Kaymakamı Numan Hatipoğlu, “15 Temmuz’un 5. yılını kutluyoruz. Ülkemiz tarihinde kara lekelerden birisidir ve aynı zamanda ders almamız gerek olaylardan birisidir. Aklını birilerine kiraya veren insanların yine ülkemizin güvenip emanet ettiği silahlar ile neler yapmaya kalkıştıklarını gösterdi. 2 bin 230 yıllık tarihi olan Türk Silahlı Kuvvetleri'ne leke sürdüler. Tabi millet olarak aynı kuvay-i milliye gibi tek vücut olarak iradesine hiçbir emperyalist gücün teslim alamayacağını göstermiş oldu" dedi.