Süleyman Şah Anadolu Lisesi BannerMehmet Zahid Kotku Camii Hayırlı Olsun BannerYaz Şenlikleri Banner8. Sınıf Lgs Kurs KayıtlarıAfet Yönetim Merkezi Banner

İstanbul'un Fethi Mehter Takımıyla Kutlandı

Gaziosmanpaşa Belediyesi, İstanbul'un Fethi'nin 568. yıl dönümünde caddelerde Mehteran Gösterisi gerçekleştirdi. Gaziosmanpaşalılar, evlerinin pencere ve balkonlarından marşlara eşlik ederek, fetih coşkusunu yaşadı.

Türk ve dünya tarihinin dönüm noktalarından biri olan ve İstanbul’un ebediyete kadar Türk yurdu olmasını sağlayan kutlu fethin 568. yılı, çeşitli etkinliklerle kutlandı. Gaziosmanpaşa Belediyesi de kutlama programı kapsamında ilçedeki birçok noktada Mehteran Gösterisi düzenledi. Bağlarbaşı Caddesi, Gaziosmanpaşa Meydanı, 500 Evler Caddesi ve Sokullu Mehmet Paşa Caddesi’nde gerçekleştirilen etkinliklere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Gaziosmanpaşalılar, evlerinin pencere ve balkonlarından marşlara eşlik ederek, fetih coşkusunu yaşadı. Öte yandan Gaziosmanpaşa Belediyesi Gençlik Merkezi öğrencileri de Fatih Sultan Mehmet Han'ın türbesini ziyaret ederek, hep bir ağızdan dualar etti.

İstanbul'un Fethi’nin aynı zamanda gönüllerin de fethi olduğunu belirten Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, “Peygamber Efendimizin övgüsüne mazhar olmuş aziz İstanbul’un Fethi’nin 568. yılı kutlu olsun. Çağ kapatıp, çağ açan Fatih Sultan Mehmet Han ve bu toprakları bize vatan kılan şanlı ecdadımızı rahmet ve minnetle yâd ediyorum” ifadelerini kullandı.