Kentsel Dönüşüm İle Geleceği İnşa EdiyoruzSanat Akademisi Kayıtları BaşladıSpor Akademisi Hazırlık KursuDiyetisyenKovid

Evde Üretiyorlar, Aile Bütçesine Katkı Sağlıyorlar

Gaziosmanpaşalı kadınlar, evde ürettiği el emeği ürünler ile ev ekonomisine katkı sağlıyor. Gaziosmanpaşa Belediyesi El Sanatları Satış Ofisleri, 1.600 ev hanımına gelir elde etme imkanı sunuyor.

Gaziosmanpaşa Belediyesi, pandemi sürecinde ev hanımlarına ekonomik yönden destek olmayı sürdürüyor. Gaziosmanpaşalı kadınların, evde ürettikleri el emeği göz nuru ürünler, kendileri için tahsis edilen el sanatları satış ofislerinde satılarak, ev hanımlarına gelir elde etme fırsatı sunuluyor. Gaziosmanpaşa Kültür ve Sanat Merkezi giriş katında ve 500 Evler Caddesi’nde hizmet veren el sanatları satış ofislerinde toplam 10 bin parça ürün ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor.

1.600 KADIN GELİR ELDE EDİYOR

Çeyiz ürünlerinden yöresel el nakışlarına, dekoratif ev aksesuarlarından takı, süs eşyası ve çantalara kadar birçok el emeği ürün bu ofislerde satışa çıkarılıyor. Hali hazırda 1.600 ev hanımı, ürünlerinin satışından elde ettikleri gelirle ev ekonomilerine katkı sağlamanın mutluluğunu yaşıyor. Evde kalarak pandemi ile mücadele sürecine destek veren kadınlar aynı zamanda üretime teşvik ediliyor.

“KADINLARIMIZA DESTEK OLMAYI SÜRDÜRECEĞİZ”

El sanatları satış ofisleriyle üreten kadınlara her zaman destek verdiklerini belirten Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, “Gaziosmanpaşalı hanımefendiler, evlerinde hazırladıkları, tamamı el emeği göz nuru olan ürünlerin fiyatlarını kendileri belirleyip getiriyorlar. Biz de satışlarını gerçekleştirmelerine imkan sağlıyoruz. Bu ürünlerin hizmete sunulması, ailelere ekonomik anlamda katkı sağlaması bizi de oldukça mutlu ediyor” dedi.

KURSLAR UZAKTAN EĞİTİMLERLE DEVAM EDİYOR

Her yıl binlerce Gaziosmanpaşalı kadını bir araya getiren kadın koordinasyon merkezleri, bu yıl pandemi dolayısıyla uzaktan eğitim veriyor. Meslek, hobi, spor ve sanat kurslarında uzman eğitmenler, öğrencileriyle internet ortamında buluşarak, canlı dersler gerçekleştiriyor.

Evde Üretiyorlar, Aile Bütçesine Katkı SağlıyorlarEvde Üretiyorlar, Aile Bütçesine Katkı SağlıyorlarEvde Üretiyorlar, Aile Bütçesine Katkı SağlıyorlarEvde Üretiyorlar, Aile Bütçesine Katkı SağlıyorlarEvde Üretiyorlar, Aile Bütçesine Katkı SağlıyorlarEvde Üretiyorlar, Aile Bütçesine Katkı SağlıyorlarEvde Üretiyorlar, Aile Bütçesine Katkı SağlıyorlarEvde Üretiyorlar, Aile Bütçesine Katkı SağlıyorlarEvde Üretiyorlar, Aile Bütçesine Katkı Sağlıyorlar