Aralık Vergi Yapılandırma Banner

Gaziosmanpaşa Arama Kurtarma Ekibi İzmir’deki Görevini Özveriyle Tamamladı

İzmir depreminin hemen ardından bölgeye giderek özverili bir çalışma gerçekleştiren Gaziosmanpaşa Arama Kurtarma Ekibi (GOPAK) İstanbul’a döndü.

İzmir’de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından Gaziosmanpaşa Arama Kurtarma Ekibi (GOPAK) bölgeye intikal ederek arama kurtarma çalışmalarına destek vermişti. Enkaz altında kalan vatandaşların kurtarılması için özverili bir çalışma ortaya koyan 10 kişilik ekip, çalışmalarını tamamlayıp İstanbul’a döndü. Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta arama kurtarma ekibini karşılayarak, fedakârlıklarından ötürü teşekkürlerini iletti.

“AFET YÖNETİM MERKEZİ KURUYORUZ”

Ülkemizde depremlere her an hazırlıklı olmamız gerektiğini ifade eden Başkan Usta, Gaziosmanpaşa’da afet ve acil durum yönetim planı çerçevesinde bir afet yönetim merkezi oluşturulacağını ifade etti. Usta, “Afet yönetim merkezi kapsamında bu çalışmayı tüm ekiplerle beraber organize ediyoruz. Buradaki hedefimiz şu; her mahallede 200 gönüllü oluşturmak. Bu gönülleri bir arama kurtarma ekibi gibi eğitimli hale getirmek, olası bir afette, bir depremde o vatandaşlarımızla bu çalışmayı koordine etmek, onlardan istifade etmek. Yani donanımlı halde onları kendi mahallesinde bu işin bir paydaşı olarak hazır hale getirmek. Bu çalışmayı kısa sürede yapmamız gerekiyor. Afet yönetim merkezindeki bu yapılanmayı sağlamak suretiyle ilçemizde bu olaylara maruz kalınması durumlarına karşı bu ekiple ve bu yapılanmayla inşallah kısa sürede bir çözüm bulacak bir noktada geliriz” dedi.

“EN ÖNEMLİSİ DEPREM DUYARLILIĞINI VE AFET BİLİNCİNİ GELİŞTİRMEK”

Depremlere hazırlık kapsamında afet bilinci oluşturulmasının önemine dikkat çeken Başkan Usta “Afetlere sadece devletin veya kurumlarının hazırlıklı olması yetmiyor. Burada önemli olan, paydaşları artırmak, onunla birlikte mahalledeki gönüllerle bu çalışmaya güç katmak, farkındalık oluşturarak herkesin bilgilendirilmesini sağlamak. En önemlisi deprem duyarlılığını ve afet bilincini geliştirmek” diye konuştu.