YksÇöp Konteynerleri

“Mamamatik” ile Sokak Hayvanları Aç ve Susuz Kalmayacak

Yaz-kış sokak hayvanlarının sürekli yanında olan Gaziosmanpaşa Belediyesi, ilçede farklı noktalara mamamatikler yerleştirerek, sahipsiz hayvanların mama ve suya ulaşımını kolaylaştırdı.

Sokak hayvanlarının sağlığı ve huzuru için birçok çalışma gerçekleştiren Gaziosmanpaşa Belediyesi, hizmetlerine bir yenisini daha ekledi. Sahipsiz hayvanların su ve yem ihtiyaçlarının sürekli olarak karşılanması adına ilçede belli noktalara mamamatik (otomatik mama istasyonları) yerleştirildi. İlk etapta 5 noktada konumlandırılan mamatikler, sokak hayvanlarının ihtiyaçları olan kuru mama ve suya her zaman kolaylıkla ulaşabilmesini sağlayacak.

SADECE 1 TL İLE SOKAK HAYVANLARINA UMUT OL

Yeni mamamatikler, Gaziosmanpaşa Millet Bahçesi, Muhsin Yazıcıoğlu Parkı, 500 Evler Caddesi ve Belediye Binası yanında yerlerini aldı. Bağlarbaşı Caddesi’nde de çok yakında montajı yapılacak. 2 farklı hazneden oluşan cihazlarda bölmelerden birinde mama, diğerinde su bulunuyor. Hayvansever vatandaşlar cihaza sadece 1 TL attıklarında belirlenen miktarda mama ve su alt kısma düşüyor ve bölgede bulunan sokak hayvanlarının bunları kolayca tüketmesi sağlanıyor. Mamamatiklerin bakım, temizlik ve takviyesi ise ekipler tarafından günlük olarak yapılıyor. Gaziosmanpaşa Belediyesi, ilçe genelinde 53 noktada bulunan kedi evi, mama ve suluklarla da sokak hayvanlarına destek olmayı sürdürüyor.

17 Haziran 2020 Çarşamba