Aralık Vergi Yapılandırma Banner

Engelsiz Yaşam ve Dayanışma Merkezi

ENGELSİZ YAŞAM VE DAYANIŞMA MERKEZİ

Misyon

Özel bireylerin hayat standardını yükseltmek amacıyla onlara yönelik yardım ve destek hizmetlerini pekiştirmek, sosyal hayata katılımını arttırmak ve özgüvenlerini geliştirmek için gerekli tedbirleri almak, toplumda özel bireylerle ilgili farkındalık yaratmak ve onların haklarına saygılı bir toplum yapısının oluşumuna yardımcı olmak.

Vizyon

Gaziosmanpaşa ilçe sınırları içerisinde yaşayan özel bireylere ve yakınlarına dünya standartlarında hizmet sunmaktır.

Amaçlarımız

Özel bireylerin; kapasitelerini geliştirmek, yaşam koşullarını iyileştirmek, bağımsızlaşmalarına destek olmak, toplumsal gelişmelerden pay almalarına yardımcı olarak üretime katkıda bulunmalarını sağlamayı amaçlıyoruz.

Engelsiz Yaşam Ve Dayanışma Merkezi Sosyal Ve Kültürel Kurslar

Kuruluş amacımız doğrultusunda, özel bireylerimize Gaziosmanpaşa belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezimizde 14 branşta eğitim veriliyor.

1. Ahşap Boyama

2. Nikâh Şekeri

3. Takı Tasarımı

4. Keçeden Süs Eşyası Yapımı

5. Mehteran

6. Tiyatro

7. Basketbol

8. Voleybol

9. Step

10. Dekoratif Ev Aksesuarları Süsleme

11. Kuranı Kerim (Engelli Annelerine)-(Bedensel Engellilere)

12. Bilgisayar

13. Model Uçak Yapımı

14. Fotoğrafçılık

Engelsiz Yaşam ve Dayanışma Merkezinde Yapılan Medikal Malzeme ve Ayni Yardımlar

1.Hasta Bezi Yardımı

Hasta bezi yardımı için belediyemize şahsen ya da bir yakınınız aracılığıyla başvurmanız gerekiyor. Kayıt işleminiz yapıldıktan sonra hastanın ve başvuru yapan kişinin kimlik fotokopisi ve hasta bezi kullandığına dair sağlık raporu ile birlikte Engelsiz Yaşam Ve Dayanışma Merkezimize bez talebinde bulunması gerekmektedir.

2. Hasta Yatağı

Engelsiz Yaşam Ve Dayanışma Merkezimize Engelli Sağlık Kurulu Raporu ile yapılan başvuru da yatağa bağımlı olan vatandaşlarımıza yönelik gerçekleştirilen hizmettir.

3. Akülü ve Manuel Tekerlekli Sandalye

İlçe vatandaşlarımıza yönelik gerçekleştirilen bu hizmetimizden yararlanmak için öncelikle merkezimize engelli kaydınızı yaptırmanız  gerekmektedir. Alınan talep sonrası adresinize gelinerek düzenlenen ev tespit raporu  uygun görüldüğü takdirde Medikal malzeme yardımı yapılmaktadır.

Başvuru için Gerekli Evraklar: Akülü ve Tekerlekli Sandalye Kullanır Raporu İkametgâh Kâğıdı ve Nüfus Cüzdan Fotokopisi

4. Engelli Taşıma

İlçemiz de yaşayan ve  Tekerlekli sandalye kullanan vatandaşlarımıza yönelik gerçekleşen hizmetimiz de engelli vatandaşlarımızın zaruri ihtiyaçlarında ( Hastane, Akraba ziyareti..vb)  hizmetlerine sunulmaktadır.

Engelli Aracı Başvuruları için birkaç gün önceden randevu alınması gerekmektedir.

5. Atla Terapi Hizmeti

At ile Terapi, ne yazık ki ülkemizde yeterince gelişmemiş bir tedavi şekli olmasına rağmen; atın yürüyüşündeki dinamik ve ritmik hareketler, özellikle engelli bireylerde, birçok sistem ve duyunun uyarılmasına vesile olmaktadır. At ile Terapi Hizmetimizdeki amacımız; özel bireylerimizin denge, koordinasyon, duruş kontrolü, ince motorik gelişimlerini sağlamak; konuşmayı uyarmak, kognitif becerileri ve iletişim becerilerini artırmaları için destek olmaktır.

6.Diyetisyen Hizmeti

Büyüme ve beslenmenin sağlanması için yeterli ve dengeli beslenmek gerekir. Diyetin çocuğun yaşına, vücut ağırlığına ve genel klinik durumuna göre ayarlanmaktadır. Dengeli beslenme ile enfeksiyonlara karşı direnç arttırılır, bağışıklık sistemi güçlendirilir. Özel bireylerde besin alımını zorlaştıran bazı faktörler bulunmaktadır. Bunlardan en sık rastlanan beslenme sorunları çiğneme, yutma güçlüğüdür. Besin tüketiminde yetersizlik olan çocuklara beslenme desteği gerekmektedir. Bedensel ve zihinsel engeli olan bireylerde görülen beslenme bozuklukları, beslenme durumunun değerlendirilmesi, gereksinmelerin saptanması, beslenme ile ilgili görülen sorunlara çözüm önerilerinin geliştirilmesi için merkezimizde diyetisyen hizmeti verilmektedir

Başvuru Adresi:  Gaziosmanpaşa Belediye Yanı Engelsiz Yaşam ve Dayanışma Merkezi

( Gaziosmanpaşa Şehir Tiyatroları karşısı)