Yıldıztabya Kentsel Dönüşüm Anahtar Teslim BannerKentsel Planlar BannerFarika 2 BannerKentsel Dönüşüm İle Geleceği İnşa Ediyoruz

Milli Ağaçlandırma Günü'nde Fidanlar Toprakla Buluştu

Gaziosanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü'nde öğrencilerle bir araya gelerek, fidan dikti.

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında Gaziosmanpaşa Belediyesi, Mevlana Mahallesi'ndeki Gazikent Ortaokulu bahçesinde öğrencilerle beraber fidan dikimi etkinliği gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Usta'nın yanı sıra fidan dikimi etkinliğine Gaziosmanpaşa Kaymakamı Numan Hatipoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Uzantı, ilçe protokolü ve öğrenciler katıldı.

“AĞAÇ DİKMEK, İNSAN YETİŞTİRMEK KADAR BİZİM ASLİ GÖREVİMİZ”

Gaziosmanpaşa'da fidan dikmeyen kimsenin kalmamasını istediklerini belirten Başkan Usta, "Her şeyden önce ağaç dikmek, insan yetiştirmek kadar bizim asli görevimiz. Bu inançla bir okulun bahçesini tercih ettik. Cumhurbaşkanımızın ülke genelinde başlatmış olduğu Milli Ağaçlandırma etkinliği kapsamında okul bahçesinde çocuklarımızla bu etkinliğe katılıyoruz. Ancak buranın ayrı bir özelliği var. Bu okulda hiç ağaç dikmeyen çocuklarımız var. Ağaç dikilirken hiç görmeyen çocuklarımız var. Onlara bunu yaşatmak ayrı bir mutluluk tabi ki. Herkes bir ağaç sahipleniyor. İnşallah onların büyümesi, gelişmesiyle ilgili sorumluluk da onların olacak” dedi.

“FİDAN DİKMEK İSTEYEN HER VATANDAŞIMIZA BU FİDANI TEMİN ETME SÖZÜ VERİYORUZ”

Başkan Usta, “Gaziosmanpaşa'da isteyen herkesin istediği yere en az bir ağaç dikmesine öncülük etmek istiyoruz. Ağaç dikmek isteyen, fidan dikmek isteyen her vatandaşımıza da bu fidanı temin etme sözü veriyoruz. Çünkü şehir yeşillendikçe, yaşadığımız mekanlar güzelleşiyor, daha çok anlam ve değer kazanıyor, insanların aslında özgürlüğü geliyor kendine. Öyle hissediyor. Biz de tüm vatandaşlarımıza buldukları boş alanlara mutlaka ağaç dikmeleri çağrısında bulunuyoruz" açıklamasında bulundu.

“İLK DEFA FİDAN DİKİYORUM”

Daha önce hiç fidan dikmediğini söyleyen 12 yaşındaki İkbal Öz, "İlk defa fidan dikiyorum. Bence bu duyguyu herkes yaşamalı. Çok güzel bir duygu. Fidanı çünkü elliyorsun yani stresini atıyorsun çok güzel bence. Sulayacağım, bakacağım. Ben bundan sonra diğer öğrencilerin de buna bakmasını istiyorum" şeklinde konuştu.

Fidan dikmeyi çok sevdiğini belirten 11 yaşında olan Akif Güler, "Ailemle beraber köyde fidan dikmiştim. Fidan dikmek çok güzel bir şey. Hayatımıza bir renk katıyor. Hijyenimizi sağlıyor. Doğamızı güzelleştiriyor, yemyeşil bir doğa oluyor. Doğaya bir el atmak işin yani doğaya yardımcı olmak için dikmiştim. Bununla ilgili çok mutluyum" dedi.