SEMİNERLER

Belediyemiz ve İBB, Toplum Sağlığı Merkezi iş birliğiyle kursiyer ve vatandaşlarımıza yönelik eğitimler düzenlenmiştir.

LİSELERDEKİ EĞİTİMLER

İlk, orta ve lise dereceli okullarda sağlığa zararlı alışkanlıklar, internet ve medya bağımlılığı, Hijyen ve mahremiyet konulu eğitimlerimiz 91 okulda 14.338 öğrenciyle yapılmıştır.

YAZ KURSLARI

Çocuklarda el becerilerini, spor ve sanat kültürünü geliştirmek amacıyla 8-14 Yaş arası çocukların katılabileceği keçe yapımı, amigurumi, pul boncuk işi, makrome gibi el işlerinin yanında pizza, hamburger, limonata yapımı kursları düzenlenmektedir.

NEZAKET VE ZARAFET EĞİTİMİ

Nezâket, terbiye, görgü ve toplum içinde ilişkilerin doğru şekilde ilerlemesini sağlamak amacıyla nezaket ve zarafet eğitimleri düzenlenmektedir.

İŞARET DİLİ EĞİTİMİ

İşitme engelli vatandaşlarımızla iletişim kurabilmek ve sorunlarını birebir kendilerinden öğrenmek maksadıyla işaret dili eğitimlerimiz gerçekleştirilmektedir.

OKUMA – YAZMA SEFERBERLİĞİ

Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan ve Sn. Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde başlatılan "Okuma-Yazma Seferberliğinde kurs merkezlerimizde Okuma - Yazma eğitimlerimiz düzenlenmektedir.

SALI SEMİNERLERİ

Her ayın ilk Salı günü Kültür Sanat Merkezi ve Zat-ı Gül Hanım Kültür ve Sanat Merkezlerimizde düzenlenen eğitimlere 15.750 vatandaşımız katılım sağlamıştır.

Pandemi döneminde eğitimlerimiz hibrit olarak gerçekleştirilecektir.

Başlıca düzenlenen eğitimler:

Evlilik Çatışması ve Yönetimi

• Eşler Arası İlişki Ve Çocuk İletişimi
    • Aile Yaşamında Öfke Kontrolü
    • İnternet ve Sosyal Medya Bağımlılığı
    • Travma Sonrası Stres Bozukluğu
    • Çocuklarda Kural ve Sınır Koyma
    • Teknolojinin İnsan Sağlığına Etkileri
    • Yaşam Biçimi Ve Sağlığımız
    • Çocuklara Travmatik Olaylar Nasıl Anlatılır
    • Çocuklarda Davranış Bozuklukları ve
    • Uyum Sorunları
    • Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu
    • Çocuklarda Yeteneklerin Keşfi
    • Ergenlik Dönemi ve Aile
    • Evlilik Sorunları ve Çözüm Becerileri
    • Alışverişte Sağlıklı Ürün Seçimi
    • Beslenmenin Püf Lokmaları

GEBELİK EĞİTİMİ PROGRAMI

Belediyemiz ve İstinye Üniversitesi Medical Hastanesi işbirliği ile  “Gebelik Eğitimi” programı düzenlenmektedir. Eğitimde Aile içi iletişim, kadın psikolojisi, sağlıklı ve dengeli beslenme, kolay doğum hareketleri konularına yer verilmektedir.

EVLİLİK ÖNCESİ VE SONRASI EĞİTİM PROGRAMI

Aile Danışmanı tarafından aile birliğinin sağlam temeller üzerine kurulması için  "Evlilik Öncesi Ve Sonrası Eğitim" programı düzenlenmektedir

HASTA VE YAŞLI BAKIMI EĞİTİM

Belediyemiz ve Yeni Yüzyıl Üniversitesi Gaziosmanpaşa Hastanesi işbirliği ile periyodik aralıklarla “Hasta ve Yaşlı Bakımı Eğitim Programı" gerçekleştirilmektedir.

KARDEŞLİĞİN ORTAK DİLİ TÜRKÇE

İlçemizde ikamet eden yabancı uyruklu vatandaşların katılımıyla sosyal ve kültürel hayata uyum sağlamaları amaç edinilerek Türkçe Eğitimlerimiz düzenlenmiştir.

HAYDİ ANNELER DERSE EĞİTİM PROGRAMI

Anne ve Çocuk iletişiminin daha sağlıklı kurulmasına yönelik belirli periyodik aralıklarla MEB onaylı sertifikalı eğitimler gerçekleştirilmektedir.

• Grup İletişimi
    • Çocuk ve Gencin Gelişim Özellikleri
    • Çocuk ve Gençleri Tanıma
    • Çocuk ve Okul
    • Çocukların Temel İhtiyaçları
    • Duygusal Gelişim Sorunları
    • Görgü Kuralları
    • Sosyal Uyum Sorunları
    • Sigara Bağımlılığından Korunma
    • Uyuşturucu Bağımlılığından Korunma
    • Verimli Ders Çalışma Teknikleri başlıklarına yönelik eğitimler düzenlenmektedir.

FİNANSAL OKUR-YAZARLIK

Para ile iletişim halinde olan ve ekonomiye aktif katılım sağlayan kadınlar için “Finansal Okur-Yazarlık” eğitimi düzenlenmiştir.

GİRİŞİMCİLİK ATÖLYE ÇALIŞMASI

Ev hanımlarımıza iş fikirlerini değerlendirmeleri ve pazarlama taktiklerini öğrenmeleri amacıyla atölye çalışmamız gerçekleşmiştir.

GİRİŞİMCİ KADIN KONFERANSI

Kadınlarımızın içindeki girişimci ruhunu ortaya çıkarmak ve onları hayallerine ulaştırmak amacıyla ‘Girişimci Kadın Konferansları’ düzenlenmektedir.